Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un agent economic a prejudiciat statul cu jumătate de milion de lei

29 dec. 2016,, 10:50   Societate
2686 0

Un agent economic din Capitală este cercetat penal pentru evaziune fiscală, specializat în comercializarea legumelor şi citricelor.


Acest lucru s-a întîmplat după ce ofiţerii de investigarea fraudelor economice au depistat grave încălcări a legislaţiei în activitatea desfăşurată, relatează NOI.md

Întreprinderea dispune de 14 tarabe amplasate în sectorul Botanica, care comercializau intenţionat produsele ilegal. În urma perchezițiilor, au fost elucidate încălcări de genul, denaturarea datelor privind veniturile şi cheltuielile, tăinuirea obiectului impozabil, înscrisuri de mînă referitor la organizarea activităţii ilegale din anul 2013, tehnică de calcul, precum şi mijloace financiare necontabilizate. Totodată au fost ridicate produse în valoare de circa 100 000 lei, care erau expuse comercializării în lipsa actelor de provenienţă şi de calitate.

Factorii de decizie din cadrul întreprinderii ar fi prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 500 000 lei, care anterior ar fi anulat înregistrarea maşinilor de casă şi control. În pofida tuturor ilegalităţilor admise, poliţiştii au stabilit că în luna februarie curent, Serviciul Fiscat de stat a sistat activitatea de întreprinzător la toate punctele de comercializare.

Persoanele culpabile de infracţiune riscă amendă în mărime de la 60 000 lei la 100 000 lei sau închisoare de pînă la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?