Filip: Președintele Dodon a pășit cu stîngul

Filip: Președintele Dodon a pășit cu stîngul

Inițiativa legislativă propusă de președintele Igor Dodon cu privire la anularea Legii privind trecerea la datorie publică a creditului de urgență este o acțiune populistă, a declarat premierul Pavel Filip la începutul ședinței de astăzi a Guvernului, notează NOI.md.


Șeful executivului a precizat că legea respectivă este perfect constituțională, în conformitate cu deciziile emise de Curtea Constituțională (CCM). Potrivit lui Pavel Filip, anularea acestei legi este practic imposibilă, întrucît în baza acestui document a fost format bugetul de stat pentru anul viitor.

„Chiar dacă domnul Dodon vine din PSRM, care este un partid de stînga, nu era obligatoriu în funcția de președinte să pășească cu stîngul, pentru că, în primul rînd, CCM a examinat cîteva sesizări pe marginea acestei legi: prima a fost depusă chiar de PSMR și a fost respinsă, după care a fost depusă o sesizare de avocatul poporului și la fel respinsă”, a declarat Filip.

Pavel Filip a dat de înțeles că asemenea politicieni precum Igor Dodon „generează așteptări false în rîndul populației” și i-a sugerat șefului statului „să uite timpurile cînd se afla în opoziție”.

„Mă adresez către cetățeni: această categorie de politicieni care sînt populiști vin să vă amăgească. Adevărul este cu totul altul.  Dacă nu am fi aprobat această lege, noi nu am fi obținut 60 de milioane de euro de la București și alte finanțări externe.  Guvernarea noastră este onestă cu cetățenii, chiar dacă uneori realitatea este dură, chiar dacă proiectele nu sînt tocmai populare. Le recomand și celor din opoziție, și celor care sînt în funcții înalte în stat să uite timpurile cînd se aflau în opoziție și criticau guvernarea”, a punctat Pavel Filip. 
 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load