Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Polița de asigurare, la jumătate de preț

28 dec. 2016,, 10:40   Societate
4487 3

Începînd cu săptămîna curentă și pînă în luna martie 2017, persoanele care se asigură în mod individual pot procura polița de asigurare medicală la jumătate de preț, informează NOI.md.


Potrivit Centrului Național de Asigurări în Medicină (CNAM), din suma fixă de 4056 de lei se va face o reducere de 50% sau chiar 75%. Proprietarii de teren agricol sînt cei care beneficiază de reducerea de 75% și achită 1014 lei la agențiile teritoriale CNAM.

Fondatorii de întreprinderi individuale, deținătorii de patentă, arendașii, arendatorii, alți cetățeni care nu sînt angajați și nu sînt asigurați de Guvern vor achita 2028 de lei, adică 50% din prima de asigurare medicală.

O altă categorie de persoane care vor achita doar 50% din prețul total sînt persoanele fizice care s-au aflat peste hotarele Republicii Moldova mai mult de 183 de zile calendaristice pe parcursul anului bugetar.

Cei care nu vor beneficia de nicio reducere și vor fi nevoiți să achite suma integrală pentru polița de asigurare medicală sînt notarii, avocații, executorii judecătorești și mediatorii.

Persoanele care nu se vor asigura pînă la termenul stabilit de legislație vor plăti suma integrală pentru polița de asigurare medicală, cu amendă și penalitate, iar statutul de asigurat va fi activat după șapte zile din momentul achitării. Persoanele care se vor afla peste hotarele țării mai mult de 183 de zile vor achita prima integral, fără penalitate și amendă, cu activarea statutului de asigurat din prima zi de plată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?