Filip: Cu președintele Dodon vom lucra strict instituțional

Filip: Cu președintele Dodon vom lucra strict instituțional

Guvernul îşi doreşte o colaborare, și nu o confruntare cu instituţia preşedintelui. Despre acest lucru l-a asigurat premierul Pavel Filip pe președintele Igor Dodon în cadrul întrevederii avute ieri, informează NOI.md.


Declarația a fost făcută de Filip într-un interviu pentru Europa Liberă. Șeful executivului a reiterat că, indiferent de viziunile geopolitice ale președintelui, va insista ca fiecare instituție să-și îndeplinească atribuțiile, în limita prevederilor legislației.

„Dacă toţi cei care au rîvnit la funcţii în stat au zis că vin în aceste funcţii pentru binele ţării noastre şi pentru a oferi bunăstare cetăţenilor, atunci haideţi să o facem. Deci vom lucra strict instituţional, pentru că nu am venit la Guvern să pornesc prietenii sau să pornesc duşmănii. Am venit aici să lucrez. De aceea, eu respect instituţia preşedintelui statului. Preşedintele îşi are atribuţiile sale. Am declarat nu o singură dată că nu se schimbă nimic din opţiunea noastră cea mai importantă a Guvernului – parcursul european. Avem un acord de asociere cu Uniunea Europeană”, a subliniat Filip.

În contextul celor menționate, Pavel Filip a anunțat că guvernarea a pregătit un plan de acțiunii privind integrarea europeană, pentru următorii doi ani. „Miercuri, în şedinţa de guvern, vom aproba noul plan de acţiuni pentru implementarea Acordului de asociere, asupra căruia s-a lucrat foarte mult şi împreună cu colegii de la Bruxelles, dar şi împreună cu colegii din fiecare instituţie de aici, de la Chişinău. Este un plan de acţiuni pentru anii 2017-2019 și cuprinde peste 1000 de pagini”, a relatat Filip.

Șeful cabinetului de miniștri a ținut să le transmită și cetățenilor un mesaj, la cumpăna dintre ani. „Trebuie să recunosc că este greu şi în funcţia de prim-ministru, atunci cînd nu ai o susţinere mai mare din partea cetăţenilor. Atunci cînd simţi această neîncredere din partea cetăţenilor, lucrurile se mişcă mult mai greu. De aceea, să fim mai uniţi, pentru că prin unitate noi vom deveni mai puternici”, a remarcat Pavel Filip. 
 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load