X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Peste 500 kg de cașcaval alterat, confiscat de poliție

27 dec. 2016,, 11:30   Societate
2317 0

Ofițerii Direcţiei „Nord” a Inspectoratului Național de Investigații au depistat încălcări grave în activitatea unei fabrici de brînzeturi din orașul Soroca, conduse de o persoană de 40 de ani, relatează NOI.md.

Ca urmare a investigațiilor efectuate, polițiștii, în comun cu angajaţii Centrului de Sănătate Publică şi Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor din raionul Soroca au depistat peste 500 kg de brînză cu cheag tare, în valoare de peste 22 000 de lei, cu termenul de valabilitate expirat.

Cașcavalul era preconizat pentru prelucrare și comercializarea ulterioară pe întreg teritoriul țării. Un kilogram de cașcaval era vîndut la preţul de 41 de lei.

Totodată, marfa alterată a fost ridicată și depozitată într-o încăpere specială pîna la luarea unei decizii definitive.

Dacă vor fi găsiți vinovați, persoanele cu funcții de decizie din cadrul întreprinderii de prelucrare a mărfii riscă o amendă de la 20 000 pînă la 25 000 de lei cu sau fără privarea dreptului de a practica asemenea activitate pe o perioadă de la trei luni pînă la un an.

De menționat că Poliţia a intensificat activităţile de relevare şi documentare a astfel de cazuri pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?