Dodon explică de ce a fost scos drapelul UE de pe clădirea Președinției

Dodon explică de ce a fost scos drapelul UE de pe clădirea Președinției

Președintele Igor Dodon a vine cu explicații, referitor la scoaterea drapelului UE de pe clădirea Președinției și de ce a schimbat pe site-ul său limba în moldovenească.

Explicațiile le-a făcut în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Protv.

„A fost scos sîmbătă. Legislația nu indică expres că pe instituțiile de stat trebuie obligatorii să fie atîrnate alte drapele decît cele oficiale ale țării, poate și al UE. Însă noi sîntem membri ai CSI, de ce să nu fie al lui? Noi suntem membri NATO, de ce nu al lor? Pe instituțiile statului este obligator să fie drapelul Republicii Moldova și aici nu se încalcă legislația. Nu am nimic împotriva UE. Liberalii nu au cu ce se ocupa, raitingul este jos și trebuie cumva să se poziționeze”, explică Igor Dodon.

Cît despre schimbarea limbii pe site-ul Președinției, acesta a venit cu același motiv - că în Constituție este stipulat că limba de stat este limba moldovenească și el o va respecta. Deși spune că cele două limbi sînt aceleași, el respectă Constituția și nu își dorește atît de multe discușii referitor la acest subiect.
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load