Ce schimbări s-ar putea produce în PD sub președinția lui Plahotniuc – analist politic

Ce schimbări s-ar putea produce în PD sub președinția lui Plahotniuc – analist politic

Alegerea lui Vlad Plahotniuc în calitate de președinte al PDM este o decizie oarecum previzibilă, care derivă din acțiunile întreprinse în ultima perioadă de formațiune, consideră analistul politic de la IDIS „Viitorul” Corneliu Ciurea, citat de NOI.md.

Comentatorul politic este de părere că, odată cu alegerea unui nou lider, PD va trece printr-o perioadă de schimbări, inclusiv la nivelul centrului de luare a deciziilor.

„Chiar dacă unii tind să minimizeze importanța acestei numiri, pornind de la ideea că oricum Plahotniuc a fost lider incontestabil în PD, cred că anumite lucruri se vor schimba destul de serios. În primul rînd se schimbă centrul de luare a deciziilor: domnul Plahotniuc, împreună cu domnii Filip și Candu, devin principalii lideri ai PD-ului. Fiecare dintre ei depinde de ceilalți doi, o situație mai nouă, pentru că succesul PD din momentul acesta depinde nu doar de felul cum va acționa partidul, dar și de felul în care va fi gestionată guvernarea. Deci toate aceste elemente sînt interconectate. Anterior deciziile erau luate mai mult într-un format cu participarea lui Marian Lupu și a lui Dumitru Diacov”, a relatat Ciurea.

În opinia analistului, și mesajul politic al democraților ar putea fi suferi anumite schimbări – devenind mai pragmatic, față de cel enunțat anterior de Marian Lupu.

„Cred că mesajul va fi mai puțin ideologic, cu grijă pentru aspectele identitare, și vom vedea cum va fi dezvoltat acest mesaj. Prin alegerea lui Plahotniuc, partidul este catapultat pe o traiectorie din care nu mai există cale de întoarcere. PD-ul cu Plahotniuc în frunte fie că este sortit să obțină o victorie și să crească, fie să cadă”, a explicat Ciurea.  

Menționăm că Vlad Plahotniuc a fost ales în unanimitate preşedinte al PDM, prin votul deschis al delegaţilor, la Congresul al VIII-lea al formațiunii. În funcția de prim-vicepreședinte al partidului a fost desemnat Pavel Filip. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load