X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ediția I-a a Turneului Regional VOIEVOD "CUPA LEOVA" (FOTO)

26 dec. 2016,, 17:15   Sport
4046 1

În premieră, oraşul Leova a întrat pe 24 decembrie în marea familie a artelor marţiale.

Federaţia de Luptă Naţională "VOIEVOD" a organizat prima ediție a Turneului Regional VOIEVOD "CUPA LEOVA" sezonul 2016. Un eveniment exclusiv oferit pentru oaspeţii şi locuitorii din Leova.

Astfel, cei mai buni 15 sportivi din raionul Leova s-au duelat cu selecționata cluburilor, formată la fel din 15 sportivi, fiecare reprezentînd raioane diferite: Orhei, Criuleni, Anenii Noi, Drochia, Cimișlia, Străşeni, Teleneşti, dar şi municipiul Chişinău.

Startul competiţiei a fost dat de către oaspeţii de onoare: primarul or. Leova, Vitalie Gargaun, consilierul raional Leova Sergiu Tomşa și directorul companiei “Darwin”, Adrian Cojocaru.

Primii în concurs au întrat copiii şi juniorii, fiind urmaţi de seniori, care au arătat un adevărat spectacol pe saltea, demonstrînd tehnici de luptă excelente.

Cea mai tensionată şi dramatică luptă a Turneului a fost superfightul la categoria de greutate -80kg dintre Pascaluţă Cătălin (Leova) şi Demian Ion (Orhei), duel cîştigat de sportivul din Leova.

Această luptă a atras interesul sportivilor, antrenorilor şi simplilor amatori ai artelor marţiale.

Echipa oaspeților a devenit cîştigatoarea etapei, impunîndu-se cu 120 de puncte – 110 în fața echipei gazdă din raionul Leova.

La final au fost premiaţi cei mai buni sportivi cu medalii şi diplome de către vicepreşedintele Federaţiei „Voievod”, Oleg Sclifos, secretarul general, Serghei Stoler, şi oaspeţii de onoare.

Competiția a avut parte şi de o surpriză, unde antrenorul echipei Clubului Voievod “Wolves” din Leova, Andrei Starciuc, a cerut-o în căsătorie pe aleasa inimii lui.

Federaţia îi dorește lui Andrei Starciuc succese pe plan profesional şi personal.

Desfăşurarea Turneului Regional este apreciată de organizatorii evenimentului, preşedintele Federaţiei, Nicolae Pascaru, şi oaspeţii de onoare, ca fiind una de succes.

Scopul evenimentului a fost promovarea sportului şi propagarea modului de viaţă sănătos, dar și aprecierea performanțelor sportivilor.

De menționat că Federaţia organizează regulat turnee regionale din anul 2012. De la începutul anului curent s-au desfășurat 6 etape în raioanele Drochia, Criuleni, Căuşeni, Orhei, Soroca şi Leova.

Pentru luptătorii Voievod această competiție a fost ultima din acest sezon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?