Epureanu și echipa sa au devenit „campioni de iarnă” ai Turciei

Epureanu și echipa sa au devenit „campioni de iarnă” ai Turciei

Clubul „Istanbul Başakşehir”, pentru care joacă căpitanul naționalei Moldovei Alexandru Epureanu, a plecat în pauza de iarnă în calitate de lider al Campionatului Turciei de fotbal, relatează NOI.md.

Pentru prima dată în istoria sa de 26 de ani, echipa din Istanbul a cîștigat titlul simbolic de „campion de iarnă al Turciei” după ce au jucat în runda a 16-a a meciului la egalitate cu clubul „Adanaspor” (1:1). Căpitanul echipei naționale Moldovei, fundașul Alexandru Epureanu a jucat întregul meci în tricoul „Istanbul Başakşehir” și a obținut în minutul al 10-lea cartonașul galben. Echipa lui ar putea să cîștige, deoarece apărătorul „Istanbul Başakşehir” Joseph Attam a lovit în poarta rivalilor în minutul 43. Dar, la începutul reprizei a doua, atacantul „Adanaspor” Magaye Gueye a egalat scorul, prin urmare oaspeții au plecat acasă doar un singur punct.

Astfel, clubul „Istanbul Başakşehir și-a menținut poziția de lider în clasamentul Campionatului Turciei de fotbal, acumulînd în urma a 16 runde 36 de puncte. În acest sezon echipa lui Alexandru Epureanu a obținut 10 victorii, de șase ori a jucat în remiză și nu a suferit nicio înfrîngere. „Beşiktaş” care ocupă poziția a doua cedează în fața „Istanbul Başakşehir” un singur punct. Pe locul 3 în topul liderilor se află „Galatasaray”, avînd cu cinci puncte mai puțin.

Precizăm că Alexandru Epureanu, în vîrstă de 30 de ani, s-a transferat la clubul „Istanbul Başakşehir” în 2014. El este discipolul școlii de fotbal „Zimbru” din Chișinău și a jucat pentru echipa de seniori. De asemenea, el a evoluat pentru „Sheriff”, precum și pentru cîteva cluburi din Rusia – „Dinamo”, FC „Moskva”, „Krîlia Sovetov” și „Anji”.
 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load