Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

O ştire falsă a provocat tensiuni nucleare între Pakistan şi Israel

26 dec. 2016,, 10:32   Externe
2203 0

O ştire falsă potrivit căreia Israelul a ameninţat că va distruge Pakistan a declanşat o confruntare pe Twitter între cele două puteri nucleare, ministrul Apărării pakistanez reamintindu-i Israelului pe Twitter că „Pakistanul este de asemenea un stat nuclear”, transmite The Guardian.

Schimbul a avut loc în urma publicării unui articol fals intitulat „Ministrul Apărării israelian: În cazul în care Pakistanul trimite trupe terestre în Siria cu orice pretext, vom distruge această ţară cu un atac nuclear”.

Într-un aparent răspuns la poveste, ministrul pakistanez al Apărării, Khawaja Mohammad Asif, a transmis un avertisment Israelului pe Twitter că „Pakistanul este de asemenea un stat nuclear”.


Ministerul Apărării din Israel a răspuns pe Twitter sâmbătă, spunând că povestea originală a fost „total fictivă”.

Site-ul care a publicat această ştire, AWD, a fost identificat de către organizaţiile de verificare a faptelor drept un site de ştiri false.

Israelul menţine o politică de ambiguitate nucleară, nici nu confirmă dar nici nu neagă existenţa unui arsenal, dar se crede că are propriile sale arme nucleare. Pakistanul a devenit o putere nucleară în 1998. Ţările nu au relaţii diplomatice.

Nu a existat nici o reacţie imediată din Pakistan la răspunsul Israelului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?