X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Sri Lanka susține că a ridicat cel mai înalt brad de Crăciun din lume

25 dec. 2016,, 18:00   Război în Ucraina
2450 0

Sri Lanka susține că bătut recordul pentru cel mai înalt brad artificial de Crăciun din Lume, în pofida întîrzierilor de construcție din cauza opoziției bisericii catolice locale, informeaza AFP.


Bradul a fost ridicat la inititiva campionului la cricket Arjuna Ranatunga in capitala Colombo.

Bradul avea, sambata dimineata, circa 57 de metri, potrivit coordonatorului proiectului, Mangala Gunasekera, cu doi metri mai mult decat un brad artificial ridicat anul trecut in provincia chineza Guangzhou (sud).

Bradul va fi iluminat sambata seara cu 600.000 de lumini colorate si va fi orna cu un mos Craciun de 6 metri, cu o trena de doisprezece metri.

Cartea Recordurilor Guinness nu a confirmat pana la aceasta ora ca bradul de Craciun din Sri Lanka este cel mai inalt din lume.

"Obiectivul nostru a fost un arbore de 100 de metri, insa intarzierile de constructie ne-au fortat sa ii reducem inaltimea", a precizat pentru AFP Gunasekera.

Proiectul, al carui cost se ridica la 200.000 de dolari, s-a lovit de opozitia bisericii catolice care a spus ca banii puteau fi folositi pentru proiecte caritabile.

Opozitia bisericii "a provocat o intarziere de 10 zile in constructia" pomului de Craciun, a precizat Gunasekera.

A fost necesara interventia premierului Ranil Wickremesinghe pe langa arhiepiscopul de Colombo Malcolm Ranjith pentru a-l convinge sa dea binecuvantare proiectului.

Sri Lanka este o tara majoritar budista, iar numarul credinciosilor catolici este estimat la 1,2 milioane, dintr- populatie totala de 21 milioane locuitori.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?