X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Actorul Mihail Curagău s-a stins din viață

24 dec. 2016,, 19:00   Societate
3996 0

Mihail Curagău, actor la Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”, s-a stins din viață în această noapte, la vârsta de 73 de ani.

Anunțul a fost făcut în această dimineață de către jurnalistul Vasile Mija, care a scris pe Facebook un mesaj de condoleanțe familiei marelui actor. „Cu adâncă durere în suflet, am aflat vestea trecerii din această viaţă a îndragitului actor Mihai Curagău... Împreună cu toţi colegii de la Radio Moldova, admiratorii talentului regretatului Actor, înăl­ţăm în aceste zile rugăciuni pentru odihna sufletului său ... Veşnica lui pomenire din neam în neam! Condoleanţe familiei...”, a scris jurnalistul Vasile Mija.

Sicriul cu corpul neînsuflețit al actorului Mihai Curagău va fi depus duminică, 25 decembrie, la ora 17.00, la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla. Luni, 26 decembrie, va fi adus la Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale, din strada Mihai Eminescu, 55, unde, la ora 11.00, va avea loc mitingul de doliu. Mihai Curagău va fi înmormântat la Cimitirul Central Ortodox din strada Armenească.

Mihail Curagău a activat în calitate de actor la Teatrul național „Mihai Eminescu”, unde a interpretat în deosebi roluri de comedie. În prezent, actorul face parte parte din trupa Teatrului „Satiricus” din Chișinău.

A debutat ca actor de film în anul 1967 la studioul cinematografic „Moldova-film” în pelicula lui Gheorghe Vodă „Se caută un paznic”, interpretând rolul Michiduţă. A colaborat ulterior şi cu alţi regizori de prestigiu din Republica Moldova: Emil Loteanu, Vasile Pascaru şi Tudor Tătaru. Unul dintre rolurile cele mai cunoscute este Ion din filmul „Polobocul” (1991).

În anul 2014, Mihai Curagău a primit de la președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Ordinul Republicii. Distincția a fost acordată „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea și propagarea artei teatrale și cinematografice, contribuție substanțială la afirmarea valorilor culturale și înaltă măiestrie artistică”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?