Fotbaliștii moldoveni vor juca cu gazdele Cupei Mondiale 2022

Fotbaliștii moldoveni vor juca cu gazdele Cupei Mondiale 2022

Selecționata de fotbal a Statului Qatar și cea a Turciei vor fi rivalele naționalei Moldovei de Fotbal în meciurile amicale din anul 2017, relatează NOI.md.

Selecționată Moldovei condusă de antrenorul Igor Dobrovolschi va juca deja la 17 ianuarie în deplasare cu echipa națională a Statului Qatar, care va fi gazda Campionatului Mondial (CM) de fotbal în 2022. Statul Qatar se află pe poziția 87-a în clasamentul Federației Internaționale de Fotbal Asociație (FIFA), în care echipa națională a Moldovei s-a plasat pe locul 164. Deocamdată nu se precizează dacă meciul va avea loc în Qatar sau pe un teren neutru.

Meciul cu Turcia este programat pentru 27 martie și se va desfășura, de asemenea, în deplasare. În clasamentul mondial turcii se află pe poziția 24. În a doua jumătate a lunii martie 2017 „tricolorii” urmează să se deplaseze de trei la meciurile internaționale. Meciul amical cu echipa San Marino, planificat anterior, va avea loc la 20 martie, iar pe 24 martie fotbaliștii noștri vor pleca la Viena, unde vor juca cu naționala Austriei în cadrul turneului de calificare pentru CM din 2018.

Meciul amical cu selecționata Rusiei, a cărui desfășurare s-a negociat în toamnă, probabil, nu va avea loc. În ciuda interesului FMF și al Uniunii de Fotbal din Rusia, negocierile au rămas la nivelul unor acorduri preliminare.

Precizam ca meciul cu Qatarul va fi primul din istoria Moldovei independente. Istoricul întîlnirilor „tricolorilor” cu rivalii din Turcia este mult mai bogată – opt meciuri. Fotbaliștii noștri nu au reușit să cîștige în niciunul dintre ele, doar două meciuri s-au terminat la egalitate – în 1999 și 2007 (în ambele cazuri - 1: 1).
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load