X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ion Solonenco: Moldova este împotriva apariţiei de noi subdiviziuni în zona de securitate

22 mar. 2013,, 14:36   Societate
3683 0
Foto Фото: army.md
"Moldova nu efectuează nici o utilare inginerească suplimentară a posturilor de pacificatori în Zona de Securitate şi este împotriva apariţiei de noi subdiviziuni de forţă în aceasta", a declarat pentru agenţia "INFOTAG" copreşedintele pentru Republica Moldova al Comisiei Unificate de Control (CUC), generalul Ion Solonenco.

El a informat că la şedinţa de joi a CUC, la care au fost prezenţi, în premieră, cu titlu de observatori, reprezentantul special al MAE al Rusiei, Serghei Gubarev, şi consilierul ministrului Afacerilor Externe al Rusiei, generalul Marat Kulahmetov, reprezentanţii Transnistriei în CUC "au declanşat o campanie PR referitoare la o pretinsă escaladare a tensiunilor în Zona de Securitate de pe Nistru".

"Noi respingem toate pretenţiile lor. Nu există nici o dovadă de reutilare a posturilor de pacificatori moldoveni din Zona de Securitate şi niciun colaborator al Poliţiei de Frontieră nu se află în acest raion. Iar cerinţa Tiraspolului de instituire a unei subdiviziuni suplimentare ‒ o companie de comenduire pe lîngă comandantul de raion ‒ în genere este condiţionată de reţinerea unui ofiţer superior al pacificatorilor Republicii Moldova, încă în anul 2009. Atunci, acest incident fusese, pur şi simplu, provocat de către colaboratorii organelor de forţă transnistrene, iar acum această carte este jucată în faţa diplomaţilor ruşi", a opinat generalul.

Solonenco s-a arătat convins că toate aceste acţiuni ale colegilor transnistreni au un singur scop ‒ mărirea împuternicirilor acestora în Zona de Securitate, fapt care contravine actelor în vigoare, privind reglementarea conflictului transnistrean, pe care părţile le-au semnat în anul 1992.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?