Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Fostul premier francez, atacat cu făină la Strasbourg (VIDEO)

23 dec. 2016,, 20:00   Externe
2204 0

Fostul premier francez, în prezent candidatul Partidului Socialist la președinție, Manuel Valls, a fost joi protagonistul unui incident non-violent la Strasbourg, unde un opozant a aruncat în el cu făină în timp ce trecea printr-o piață de Crăciun în drumul său către o reuniune cu membri și simpatizanți ai formațiunii sale politice, scrie presa franceză.

'Te-ai albit puțin', i-a spus apoi în glumă primarul socialist al Strasbourg-ului, Roland Ries. Soția lui Valls, Anne Gravoin, se afla alături de el și l-a ajutat să-și șteargă urmele de făină.

Autorul acestui act, un bărbat în vârstă de circa 30 de ani, a fost imobilizat imediat de poliție. El a reușit să se infiltreze în spatele fostului premier și i-a răsturnat în cap o pungă cu făină în fața cafenelei unde urma să se desfășoare respectiva reuniune.

El și-a motivat gestul prin dorința de a protesta astfel pentru faptul că, în perioada cât a fost premier, Valls a invocat de șase ori un controversat articol din Constituția franceză, articolul 49.3, ce permite guvernului să adopte acte normative fără o dezbatere parlamentară, dar pe care candidatul socialist a promis că-l va suprima dacă ajunge președinte.

După ce și-a șters urmele de făină, Valls și-a continuat neperturbat programul și chiar a minimalizat incidentul printr-o postare pe Twitter: 'Câteva grame de făină, dar kilograme de zâmbete'.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?