X 
Cutremure stiri: 506

Banca de Economii, în februarie 2013, a înregistrat profit

22 mar. 2013,, 11:27   Economie
3211 0
Foto: mpinterativ.ro
SA „Banca de Economii” a încheiat luna februarie 2013, cu profit, la fel ca şi luna precedentă, a anunţat serviciul de presă al băncii, fără a preciza care este mărimea profitului. La sfîrşitul lunii februarie 2013, activele “Băncii de Economii” au constituit 5,797 mil. lei. Soldul depozitelor a înregistrat 4,412 mil. lei, ceea ce reprezintă 93,3% din datoriile financiare evaluate la cost amortizat.

Soldul activelor lichide ale “Băncii de Economii”, la finele lunii februarie 2013, a depăşit de 2.2 ori limita minimă reglementată de BNM. Excedentul activelor lichide ale băncii este mai mare cu peste 12% faţă de acum un an: în expresie absolută - cu 147 mil. lei mai mult. La sfîrşitul lunii februarie 2013, ponderea activelor lichide în total active ale băncii (lichiditatea curentă) a fost de 43.6%, ceea ce constituie mărime maximă înregistrată la nivelul băncilor concurente. În luna februarie, a fost înregistrată majorarea capitalului normativ total şi a capitalului acţionar. Nivelul de capitalizare faţă de active a înregistrat 15%, ceea ce constituie o mărime comparabilă suficientă faţă de activele băncii.

“Banca de Economii” declară că a asigurat şi va asigura deservirea clienţilor conform solicitărilor acestora respectînd întocmai angajamentele asumate. Suplimentar, în vederea dezvoltării unor anumite segmente de activitate, în această perioadă au fost continuate proiectele iniţiate anterior în ceea ce priveşte extinderea utilizării de către populaţie şi agenţi economici a instrumentelor de deservire bancară la distanţă, sînt în proces de lansare noi produse şi servicii bancare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав