X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Pettit: Presiunea asupra Guvernului de la Chișinău a fost mare

22 dec. 2016,, 17:11   Politică
3562 3

Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, James Pettit, admite că maniera în care a activat Guvernul de la Chișinău în acest an a fost pe alocuri netransparentă, notează NOI.md.

Ambasadorul are și o explicație pentru acest fenomen. Întrebat în cadrul unei emisiuni televizate ce părere are despre faptul că unele consultări publice au fost mimate, iar multe decizii și legi au fost adoptate la pachet, în mare grabă, diplomatul american a explicat că în anumite cazuri presiunea din partea partenerilor externi a fost mare.

„În acest an a fost înaintată acea foaie de parcurs, care a fost ceva foarte serios. Presiunea asupra Guvernului a fost destul de mare. Cred că Guvernul a simțit această presiune și, drept rezultat, a lucrat poate repede, de multe ori fără transparența necesară, fără participarea societății civile. Însă nu cred că întotdeauna a fost din cauză că Guvernul dorește să ascundă ceva. Sper ca de anul viitor să evite aceste greșeli, precum și impresia că activează fără a consulta opinia publică”, a explicat Jame Pettit în cadrul unei emisiuni la TV7.

Ambasadorul american a mai remarcat că, în acest an, spre deosebire de alți ani cînd au fost schimbate mai multe guverne, în Moldova a fost stabilitate politică.

„Indiferent cum a început acest an și cum a venit acest guvern la putere, am avut stabilitatea necesară. Am văzut cîteva realizări, inclusiv îndeplinirea cerințelor FMI, un lucru de folos în domeniul reformelor, dar acesta este doar începutul. Multe încă trebuie să facem”, a adăugat James Pettit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?