X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

„Lacătele iubirii“ din Paris vor fi vîndute în scop caritabil

23 dec. 2016,, 02:00   Externe
4095 0

Autorităţile pariziene plănuiesc să vîndă „lacătele iubirii“, pe care sute de mii de îndrăgostiţi le agaţă anual pe podurile Pont des Arts şi Pont de l’Archevêché din Paris ca simbol pentru dragostea veşnică şi să doneze banii organizaţiilor care se ocupă de sprijinul refugiaţilor.


„Oamenii vor putea cumpăra cinci sau zece lacăte sau chiar mai multe, toate la preţuri rezonabile“, a anunţat Bruno Julliard, viceprimarul capitalei franceze.

Julliars estimează că va reuşi astfel să adune circa 100.000 de euro. În schimb, toate lăcatele rămase nevîndute vor fi topite şi vîndute la fier vechi. În 2015 au îndepărtat nu mai puţin de 65 de tone de lacăte care puneau în pericol structura podurilor. În 2014, o balustradă de pe celebrul Pont des Arts, care s-a prăbuşit sub greutatea miilor de „lacăte ale iubirii“ a cauzat evacuarea acelei pasarele pentru pietoni care traversează Sena în faţa muzeului Luvru şi oferă pietonilor una dintre cele mai frumoase vederi asupra Parisului.

Deşi gestul a fost bine primit de parizienii implicaţi în proiectele de ajutorare a refugiaţilor, aceştia au amintit, totuşi, că autorităţile trebuie să facă eforturi mai mari.

„Banii pentru sprijinul organizaţiilor e una, dar organizaţiile care muncesc fără întrerupere nu pot oferi adăpost pentru sutele de refugiaţi care dorm pe străzile Parisului. Guvernul trebuie să acţioneze în consecinţă, în acord cu legea internaţională, şi să-şi folosească pe deplin puterea pentru a opri suferinţa“, a precizat Jonny Rebours, voluntar în două astfel de organizaţii.

„Lacătele iubirii“, pe care cuplurile de îndrăgostiţi le prind de-a lungul balustradelor podurilor pariziene, pentru a-şi „sigila“ uniunea, aruncînd apoi cheia în Sena, şi-au făcut apariţia la Paris în 2008. De şase ani, Podul Artelor este locul în care cei care cred în dragostea eternă trebuie să ajungă neapărat, dacă doresc să aibă noroc în dragoste şi să rămînă alături de jumătatea lor pînă la adînci bătrîneţi. Cupluri de îndrăgostiţi sau proaspeţi însurăţei vin chiar şi din îndepărtata Chină pentru a-şi pecetlui dragostea cu un lacăt prins de balustradele Podului Artelor de la Paris.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?