X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Parlamentul a numit un membru în Consiliul de Integritate

22 dec. 2016,, 15:57   Societate
4564 0

Parlamentul l-a desemnat astăzi pe Sergiu Ostaf, director executiv al Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO), în calitate de membru al Consiliului de Integritate, comunică NOI.md.

Sergiu Ostaf a fost selectat în urma unui concurs public organizat de Legislativ. La concurs au fost depuse două dosare, dar unul dintre candidați s-a retras, neprezentîndu-se la proba interviului.

Potrivit legii, Parlamentul trebuie să asigure desemnarea unui membru al Consiliului de Integritate. Decizia de a organiza un concurs public a fost adoptată ca răspuns la solicitarea societății civile și pentru asigurarea transparenței decizionale.

Proiectul de lege care prevede instituirea Autorității Naționale de Integritate (ANI) a fost votat în iunie 2016 în cadrul Pachetului de integritate. Legea stipulează crearea Consiliului de Integritate, în competența căruia se află organizarea concursului pentru selectarea președintelui și vicepreședintelui ANI, precum și verificarea conflictele de interese ale conducerii ANI.

Consiliul de Integritate este constituit din șapte membri desemnați de președinte, Parlament, Consiliul Superior al Magistraturii. În prezent, în Consiliu de Integritate sînt patru membri. Aceștia activează pe bază de voluntariat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?