Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

FMI este împotriva amnistiei fiscale în Moldova

22 dec. 2016,, 14:17   Economie
4373 1

Fondul Monetar Internațional (FMI)nu susține proiectul egii privind liberalizarea capitalului în Republica Moldova, care a fost votat de parlament în prima lectură, informează NOI.md.

Potrivit reprezentanței permanente a FMI în Moldova, principiile proiectului de lege privind liberalizarea capitalului și stimularea fiscală nu corespund scopurilor programului de reforme în economie, susținut de FMI.

Potrivit experților FMI, actuala redacție a documentului slăbește măsurile de combatere a corupției și va fi un impediment în lupta cu spălarea de bani și escrocheriile.

Reprezentanții FMI au declarat că vor continua dialogul cu autoritățile privind ajustarea acestei inițiative legislative cu scopurile declarate ale programului.

„Experiența noastră arată că este foarte complicat de elaborat o amnistie fiscală de succes. În calitate de instrument pentru îmbunătățirea disciplinei fiscale și combaterea fluxurilor informale de bani noi preferăm măsurile îndreptate spre îmbunătățirea administrării fiscale”, au declarat reprezentanții FMI în Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?