X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

ANSA îşi va extinde competenţele începînd cu anul 2017

21 dec. 2016,, 15:56   Societate
2002 0

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) îşi va extinde competenţele începînd cu anul 2017 şi va monitoriza nu doar calitatea produselor, dar şi pe cea a alcoolului, precum şi se va ocupa de protecţia drepturilor consumatorilor.

Despre aceasta a comunicat directorul ANSA, Gheorghe Gaberi, miercuri, la o masă rotundă, unde a fost prezentat Raportul privind protecţia consumatorilor şi siguranţa alimentelor în Republica Moldova, efectuat de Fondul Est-European.

Gaberi a spus că "ANSA se ocupă de siguranţa alimentelor, dar de calitate răspunde producătorul, iar Agenţia va efectua controale cu mai multă atenţie".

Potrivit lui, "din 2017, în competenţa ANSA va fi inclusă şi protecţia consumatorului, precum şi controlul calităţii alcoolului. Astfel, în noul an, competenţele Agenţiei se vor extinde. "

"Anual, în diferite ţări, Moldova exportă produse agroalimentare în sumă de 0,5 mld. euro şi niciunul dintre clienţi nu au avut plîngeri, deoarece calitatea mărfurilor este verificată", a spus Gaberi.

Reprezentantul Centrul de Calitate şi Inofensivitate a Produselor Alimentare din Moldova, Maria Bîzgu, a spus că, potrivit rezultatelor, ANSA reacţionează la toate petiţiile cetăţenilor şi întreprinde măsurile corespunzătoare.

Potrivit ei, "în primele nouă luni, în total au fost înregistrate peste o mie de petiţii, dintre care doar 30% au fost cu privire la produsele alimentare. Acest procent este destul de mic. De asemenea, în acest an ANSA a efectuat peste 11,7 mii de verificări".

Bîzgu consideră că "Agenţia funcţionează bine, dar, în ciuda acestui fapt, oamenii au nevoie să fie informaţi mai bine, să fie organizate mai multe campanii de informare, zile ale uşilor deschise".

În cadrul mesei rotunde a fost prezentată informaţia cu privire la activităţile Agenţiei pentru Protecţia Drepturilor Consumatorilor. Participanţii au menţionat că, după schimbarea conducerii, Agenţia a organizat mai multe campanii de informare şi a informat publicul mai bine cu privire la activităţile lor şi despre activitatea desfăşurată.

De asemenea, participanţii recomandă cetăţenilor Moldovei să fie mai atenţi în alegerea produselor în ajunul sărbătorilor de iarnă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?