Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Păduraru: Preşedintele Timofti a respins solicitarea lui Ghimpu

20 dec. 2016,, 18:00   Politică
7635 1

Nicolae Timofti a respins doleanţa lui Mihai Ghimpu privind urgentarea semnării decretului de demitere a ministrului Apărării, Anatol Şalaru. Declaraţia a fost făcută pentru Deschide.MD de Secretarul General al Preşedinţiei, Ion Păduraru.


Potrivit sursei citate, preşedintele Timofti i-a trimis azi o scrisoare premierului Pavel Filip prin care cere argumente suplimentare pentru demiterea lui Şalaru, dar şi detalii organizatorice privind numirea unui nou ministru.

"Ministerul Apărării este unul foarte important, iar domnul Preşedinte în calitatea sa de Comandant Suprem al Forţelor Armate, nu poate lăsa ministerul fără conducător. În mod normal ar fi trebuit să se vină la Preşedinte cu propunere pentru două decrete: unul privind demiterea domnului Şalaru, iar al doilea privind numirea noului ministru. Acum, deja, tind să cred că nu se va mai reuşi acest lucru", ne-a declarat Ion Păduraru.

Întrebat de ce Nicolae Timofti a respins doleanţa lui Mihai Ghimpu, Secretarul General ne-a spus "Între domnul Preşedinte şi domnul Ghimpu nu există niciun raport juridic, există doar un raport de ordin politic. Domnul Preşedinte nu a avut suficiente argumente pentru a demite un ministru care în opinia domniei sale este proeuropean, pro-NATO şi care a făcut mai multe acţiuni concrete în activitatea sa".

La întrebarea, cum comentează acuzele lui Mihai Ghimpu că în cazul nesemnării decretului, Nicolae Timofti va trebui să-şi asume faptul că Ministerul va rămâne fără conducere pentru că Dodon nu-l va numit pe Munteanu, Păduraru a spus că asta e problema PL, nu a Preşedintelui.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?