Saakașvili: Scoaterea banilor din „Privatbank” este comparabilă cu frauda din Moldova

 Saakașvili: Scoaterea banilor din „Privatbank” este comparabilă cu frauda din Moldova

Ex-președintele Georgiei și fostul guvernator al regiunii Odesa Mihail Saakașvili a comparat dispariția scandaloasă a miliardului din banca ucraineană „Privatbank” cu furtul milirdului din băncile din Moldova.

Saakașvili a declarat într-un interviu pentru postul ucrainean de televiziune „News One TV” că demult a atenționat despre situația periculoasă creată la bancă.
 
„I-am spus despre aceasta președintelui Poroșenko. Situația rămîne periculoasă și acum. Fostul proprietar al băncii Kolomeiski a scos din bancă un miliard și acum această notă va fi prezentată întregii societăți ucrainești – de la casnice pînă la mici oameni de afaceri. După mai multe negocieri dintre Poroșenko și Kolomeiski acesta din urmă a fost lăsat să plece cu banii în Londra. Acum în Ucraina există o gaură neagră financiară”, consideră Saakașvili, care a amintit cum s-a procedat în asemenea situație în Moldova.
 
„În Moldova după o mașinație similară a demisionat întreg Guvernul, iar premierul Vlad Filat a nimerit la închisoare. Și încă mulți vor sta acolo”, a spus Saakașvili.
Fostul guvernator al regiunii Odesa i-a sugerat lui Poroșenko să-și vîndă compania „Roshen” și să achite datoriile „Privatbank”. 
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load