Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

CNA a finalizat dosarul deschis pe numele ministrului Andrei Usatîi și altor patru persoane

21 mar. 2013,, 13:25   Societate
3387 0
Foto: forum.md
Centrul Național Anticorupție a finalizat și transmis procurorilor anticorupție cazul ipotecării ilegale a spaţiilor Spitalului Republican. Astfel, în calitate de bănuiți în dosar figurează: ministrul Sănătăţii, directorul interimar al Spitalului Clinic Republican, şeful Direcţiei juridice a Ministerului Sănătăţii, notarul, care a autentificat contractul de ipotecă şi registratorul OCT Chişinău, care a înregistrat contractul, relatează NOI.md.

Potrivit CNA, toate cele cinci persoane sînt bănuite de depășirea atribuțiilor de serviciu. Procurorii Procuraturii Anticorupție urmează să se expună asupra propunerii ofiţerilor CNA, privind înaintarea învinuirii, suspendarea din funcţie a persoanelor publice, retragerea licenţei notarului şi expedierea cauzei în instanţă.

De menționat că după mediatizarea cazului, gajul asupra spaţiilor Spitalului Clinic Republican a fost substituit, astfel, fiind prevenită cauzarea daunelor materiale statului. Totodată, în cadrul dosarului, CNA a sesizat Comisia Naţională de Integritate, privind emiterea de către ministrul Sănătăţii a ordinului de reorganizare a unor instituţii medicale, deoarece acesta se afla în situaţie de conflict de interese.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?