X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4010

Gazele rusești vor continua să se ieftinească pentru Moldova

20 dec. 2016,, 14:00   Economie
5383 0

În 2017 prețul gazelor naturale rusești pentru Moldova va continua să scadă, relatează NOI.md.

Acest fapt l-a comunicat viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, menționînd că acest lucru se datorează menținerii actualei formule europene de calculare a prețului gazelor naturale pentru Moldova, potrivit căreia prețul combustibilului pentru țara noastră se determină, reieșind din valoarea medie aritmetică a prețului de comercializare a gazelor de către „Gazprom” în țările europene și cotațiile prețurilor la produsele petroliere.

Valeriu Triboi a specificat că în actuala conjunctură de piață, în contextul reducerii prețurilor la petrol, prețul gazelor rusești pentru Moldova va continua să scadă.

El a reamintit că în I trimestru al anului 2016 prețul combustibilului livrat de către „Gazprom” în Moldova a constituit 233 dolari pentru o mie de metri cub, iar valoarea medie anuală va alcătui 190 de dolari.

Valeriu Triboi a spus că, deocamdată, nu poate spune care va fi prețul gazelor pentru Moldova în I trimestru al anului 2017, menționînd că acesta va deveni cunoscut pînă la 15 ianuarie, însă a specificat că tendința de micșorare a prețului combustibilului pentru țara noastră va continua.

Viceministrul Economiei a subliniat că după ce va deveni cunoscut noul preț la gaze pentru Moldova ANRE va putea examina posibilitatea revizuirii actualelor tarife la combustibil pentru consumatorii finali.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?