X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Consilierii au interzis construcția ilegală de pe soseaua Hîncești

19 dec. 2016,, 16:00   Capitala
4153 0

Construcția blocului de locuit de pe soseaua Hîncești, 60 G nu poate fi continuată în forma actuală.

Propunerea privind modificarea destinației lotului de teren pe care a fost demarată construcția unui bloc cu multe etaje nu a fost susținută în cadrul ședinței extraordinare de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), informează NOI.md.

Proiectul de hotărîre care urma să fie votat în CMC prevedea modificarea destinației lotului de teren de pe soseua Hîncești. În conformitate cu planul urbanistic zonal, pe acest spațiu funcționează codul R2, care prevede construcția blocuriloir nu mai înalte de 15 metri. Compania „Chameleon LCA”, care a demarat în acest loc construcția unui bloc cu 12 etaje, insistă asupra modificării codului din R2 în R6, ceea ce ar permite de edificat un bloc de orice înălțime. Însă aleșii locali din partea fracțiunilor PSRM, comuniștilor și celor fără de partid și Partidului Nostru au votat împotriva acestei propuneri și aceasta a fost transmisă spre examinare suplimentară.

„Noi avem o poziție principială în acest caz. Alături de casele cu un etaj și cu două etaje nu pot fi construite blocuri cu multe etaje. Aceasta afectează interesele locatarilor din casele din apropiere. Pe acest teren pot fi construite case cu cel mult trei etaje, nu mai mult”, a declarat președintele fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid, Vasili Chirtoca.

„La ședința precedentă a CMC au fost prezenți și locatarii caselor din apropiere, care s-au pronunțat împotriva construcției. Noi am fost pe șantier și am văzut că construcția se realizează cu încălcări, pilonii se bat în pămînt chiar lîngă blocul cu nouă etaje, la fel ca pe bulevardul Moscova. Noi am expediat o sesizare Inspecției de Stat în Construcții pentru efectuarea unei expertize suplimentare”, a menționat consilierul PSRM Alexandru Odințov.

Amintim că săptămîna trecută locatarii caselor din apropiere au anunțat că pe soseua Hîncești, 60 G au demarat lucrări de construcție a unui bloc. Antreprenor este compania „Chameleon LCA”, care în opinia locatarilor încalcă toate normele de construcție. În particular, blocul urmează să fie edificat chiar lîngă blocul cu nouă etaje care se află într-o zonă cu risc de alunecări de teren. Locatarii au comunicat că pe pereții caselor lor au apărut fisuri.

Precizăm că în documentele referitoare la construcția blocului de pe soseaua Hîncești a apărut compania „Chameleon LCA”, cu toate că anterior figura compania „Lucet Comerț”, afiliată fratelui lui Dorin Chirtoacă, Lucian. Primarul general al capitalei a încercat să infirme informația despre legătura dintre ruda sa și conducerea companiei respective. Însă mai multe publicații au găsit documente care demonstrează că actele referitoare la construcția clădirilor și altor obiecte de infrastructură realizate de compania „Lucet Comerț” sînt semnate de Lucian Chirtoacă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?