Juriștii Primăriei sînt vinovați de înstrăinarea terenurilor municipale

Juriștii Primăriei sînt vinovați de înstrăinarea terenurilor municipale

Magistrații au lipsit municipalitatea de 20 de loturi de pămînt, iar aceasta s-a produs nu fără implicarea juriștilor de la Primăria Chișinău.

Astfel, juriștii nu au contestat decizia cu privire la înstrăinarea terenurilor și aceasta a intrat în vigoare. Declarația a fost făcută astăzi, 19 decembrie, de către reprezentanții fracțiunii PSRM la ședința extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), informează NOI.md.

Conducerea Direcției juridice a Primăriei ignoră obligațiile directe de protejare a proprietății municipale. „Juriștii Primăriei nu au contestat hotărîrea primei instanțe de judecată și au admis înstrăinarea terenurilor municipale, iar acum șeful lor încearcă să se eschiveze de răspundere. Am invitat-o în repetate rînduri de Diana Gurschi (șefa Direcției juridice – red.) la audieri în CMC, însă ea respinge cu regularitate invitația noastră. Vom insista ca ea și subalternii ei să poarte răsăpundere penală pentru neglijență”, a menționat consilierul PSRM Oleg Onișcenco.

Colegul său de partid Alexandru Odințov a anunțat că la inițiativa socialiștilor la CNA, Ministerul Justiției, ÎS „Cadastru” și alte organe abilitate au fost depuse cereri cu privire la încălcările depistate la luarea deciziilor de înstrăinare a terenurilor municipale. Odințov a mai spus că s-a reușit sechestrarea loturilor de pămînt care figurează în lista respectivă.

Anterior se anunțase că decizia instanței de judecată a devenit punctul culminant al litigiului dintre Primărie și executorul judecătoresc Iacob Miron, care a inițiat ilegal procedura de organizare a licitațiilor funciare cu scopul de a înstrăina terenurilor din proprietatea municipală.

Precizăm că pe 16 decembrie a devenit cunoscută hotărîrea Judecătoriei Centru, care la sfîrșitul lunii august a aprobat înregistrarea pe numele altor proprietari a 20 de loturi de teren care anterior aparțineau Primăriei. Reprezentanții administrației locale au menționat că decizia a fost luată în baza proceselor verbale ale licitației funciare, care în realitate nu a avut loc și autoritățile municipale nici nu au fost citați pentru a participa la proces.
 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load