X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon începe şă-şi formeze echipa

19 dec. 2016,, 13:00   Politică
19888 8

Preşedintele ales Igor Dodon, a cărui învestire va avea loc vineri, 23 decembrie, începe să-şi formeze echipa.

El le-a propus deja unor politicieni binecunoscuţi de a lucra în Aparatul Preşedintelui.

Astfel, se presupune că secretarul general al Aparatului Preşedintelui va deveni Ruslan Flocea, care a fost consilier al prim-ministrului Zinaida Greceanîi în 2008-2009. Consilier pentru politică externă va deveni deputatul din partea Partidului Socialiştilor, Andrei Neguţa, iar consilier în problema reglementării transnistrene va fi numit fostul ministru al Reintegrării, Vasile Şova. Viitorii colaboratori ai aparatului prezidenţial au confirmat că li s-au făcut oferte pe care cel mai probabil le vor accepta.

După ce a activat în cadrul Guvernului, Flocea a lucrat la Centrul Naţional Anticorupţie, iar în ultimii ani, el a condus Direcţia teritorială "Centru" a CNA.

Şova a fost deputat din partea Partidului Comuniştilor, iar în timpul guvernării comuniştilor a fost ministru al Reintegrării. Este considerat a fi unul dintre cei mai buni experţi din Republica Moldova privind reglementarea conflictului transnistrean. După trecerea PCRM în opoziţie, el participă ca expert în diverse proiecte ale societăţii civile.

Neguţa a fost unul dintre liderii Partidului Comuniştilor la momentul venirii acestuia la putere, în 2001, devenind deputat, şi a condus Comisia pentru politică externă. În 2003, el a devenit ambasadorul RM în Franţa. În 2006 a condus reprezentanţa Republicii Moldova în cadrul Consiliului Europei, iar în 2008 a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Rusia. El a fost rechemat din postul său în aprilie 2012, după declaraţia sa scandaloasă că există riscuri pentru securitate în cazul retragerii trupelor ruseşti din Transnistria. Ulterior, el a mai rămas timp de doi ani în Rusia, iar alegerile din 2014 a devenit deputat din partea Partidului Socialiştilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?