Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Agenții economici implicați în dosarul alimentelor continuă să participe la licitații (VIDEO)

19 dec. 2016,, 12:20   Societate
4112 1

Deși primarul general a cerut ca agenții economici care livrau alimente alterate în grădinițele din municipiu să nu mai fie admiși la noile licitații, totuși unii dintre ei îndrăznesc să-și mai încerce norocul.


Este vorba de Compania „Sanex-Comerț” SRL, care a depus contestații după ce autoritățile nu i-au acceptat serviciile de livrare, informează NOI.md.

„Dacă măcar un agent economic din lista neagră trece de licitații, interimarul de la Direcția educație care acceptă așa ceva zboară pe fereastră afară”, a exclamat primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

„În urma licitațiilor, cîștigător după prețul oferit a ieșit compania «Sanex-Comerț» SRL. Grupul de lucru a dat cîștig următorului ofertant. Agentul economic a depus deja o contestație pentru faptul că nu a fost selectat”, a menționat șeful interimar al Direcției educație, Valentina Cujbă.

„Cu ce obraz se mai duce la licitații după toată murdăria pe care a făcut-o?! Ei ce, se cred dumnezei?! E caz de obrăznicie crasă. Dacă trece măcar un agent economic din lista neagră, noi toți cei prezenți în sala aceasta trebuie să ne dăm demisia”, a declarat Chirtoacă.

Licitațiile de achiziție a produselor alimentare pentru grădinițe se desfășoară zilele curente, iar primarul a cerut maximă atenție în organizarea acestora și excluderea contractelor cu agenții economici din lista neagră. În caz contrar, atît șefii interimari de la direcțiile educație din sectoare, cît și vicepretorii vor fi eliberați din funcție.

Compania „Sanex-Comerț” SRL se numără printre întreprinderile vizate în Dosarul licitațiilor trucate, inițiat de Centrul Național Anticorupție. Aceasta a fost fondată în anul 2007 de Stepanida Grosu și își are sediul în raionul Ialoveni. În ultimii ani a încheiat contracte în valoare de 16,6 milioane de lei cu instituțiile publice, iar cea mai importantă colaborare este cea cu Direcția educație din sectorul Botanica, cu care are semnat un contract în valoare de 4,5 milioane de lei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?