X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Curtea Constituțională, sesizată în privința retragerii mandatului lui Filat

19 dec. 2016,, 10:18   Politică
3931 3

Un grup de deputați ai PLDM au depus o sesizare la Curtea Constituțională, prin care îi cere să se pronunțe asupra legalității retragerii mandatului de deputat al lui Vlad Filat, comunică NOI.md.

În opinia semnatarilor sesizării, hotărîrea Parlamentului din 15 decembrie, în urma căruia Vlad Filat a rămas fără mandat de deputat, este neconstituțională. În opinia lor, anterior Curtea Constituțională a stabilit că mandatul unui deputat poate fi ridicat doar în cazul unei hotărîri definitive și irevocabile de condamnare, lucru care nu s-a întîmplat în dosarul Filat, dosarul urmînd să ajungă la Curtea Supremă de Justiție. Aceștia se arată convinși că decizia de a-l lipsi pe Filat de mandatul de deputat are o conotație politică.

Printre semnatarii demersului se numără deputații Tudor Deliu, Maria Ciobanu, Victor Roșca, Chiril Lucinschi, Angel Agachi. Aceștia au cerut Curții să examineze sesizarea în regim prioritar. În același timp, președintele fracțiunii parlamentare a PLDM a depus o cerere la Comisia Electorală Centrală, prin care a solicitat amînarea examinării subiectului în partea ce ține de mandatul lui Vlad Filat, pînă la pronunțarea unei hotărîri de către Curtea Constituțională.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?