Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Congresul PL a acceptat demisia lui Șalaru

17 dec. 2016,, 14:30   Politică
5231 2

Congresul Republican al Partidului Liberal (PL) a acceptat demisia lui Anatol Șalaru din postul de prim-vicepreședinte al PL, membru al Biroului Politic și membru al PL.

Decizia lui Șalaru de a părăsi Partidul a fost susținută de majoritatea delegaților Congresului Republican al PL care a avut loc astăzi, 17 decembrie, relatează NOI.md.

Șalaru a adoptat decizia de a se retrage din Partid la cîteva zile, după ce el a declarat că nu vrea să aibă vreo tangență cu Partidul Liberal în forma, pe care acesta o areîn prezent. „Acum partidul se află într-o situație catastrofală. Partidul Liberal s-a transformat într-un SRL condus după bunul plac de domnul președinte. Formațiunea poate ajunge la lada de gunoi a istoriei”, a menționat atunci Șalaru.

La Congresul Republican al PL au participat 99 delegați din cei 163 care au fost invitați. Acest lucru a fost suficient pentru asigurarea cvorumului care a dat curs cererii de demisie a lui Șalaru din trei posturi concomitent – postul de prim-vicepreședinte al PL, cel de membru al Biroului Politic și de membru al Partidului. Totodată, Ghimpu s-a arătat nemulțumit de absența mai multor delegați. „Ei permanent lipsesc de la ședințele Congresului. Pentru trei absențe ei urmează să fie demiși, însă ei au peste 10 absențe și vor fi sancționați disciplinar”, a declarat Ghimpu.


Precizăm că conflictul între Mihai Ghimpu și Anatol Șalaru a început în luna noiembrie, după un schimb de acuzații reciproce. Șalaru l-a acuzat pe șeful său de partid că din cauza unor acțiuni inconsecvente la alegerile prezidențiale a fost înregistrat un eșec total. Ministrul a mai declarat că este necesar de înnoit substanțial cadrele partidului. În consecință, Ghimpu i-a solicitat președintelui Nicolae Timofti să-l demită pe Șalaru din funcția de ministru al Apărării, amenințîndu-l și cu înlăturarea din funcția de prim-vicepreședinte al PL.

Mai multe publicații au adus o mulțime de motive posibile pentru înrăutățirea relațiilor dintre cei doi liberali. Potrivit portalului sputnik.md, între politicieni s-ar fi putut iscat un conflict bazat pe interese financiare. Se menționează că Șalaru ar fi putut nimeri în disgrație după ce a refuzat să-i ofere suport unui alt membru al PL-ului, proprietarului companiei de construcție „D&D”, Iurie Dîrda, în organizarea unui tender pentru construcția locuințelor sociale pentru militarii Armatei Naționale pe strada Testemițanu din capitală. Potrivit estimărilor, venitul de pe urma acestui tender poate atinge 20 de milioane de euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?