Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Psihologii: Astrologia nu rezolvă problemele oamenilor

20 mar. 2013,, 12:50   Societate
4942 0
Fotо: 4damki.ru
Astrologii din întreaga lume marchează, astăzi, sărbătoarea profesională – Ziua Internaţională a Astrologiei. Această dată este marcată anual, pe 20 sau 21 martie (uneori pe 19 martie), în ziua echinocţiului de primăvară. În această zi începe un nou an astrologic.

Astrologia a apărut în timpurile străvechi şi era strîns legată de cultele astrale şi mitologia astrală. În prezent, astrologia se ocupă de studierea influenţei astrelor şi constelaţiilor asupra lumii şi omului, în particular.

Potrivit astrologilor, în ultimii ani, în Moldova astrologii profesionişti se bucură de un succes tot mai mare. „Pentru preziceri se adresează diferite categorii de cetăţeni şi chiar persoane destul de sceptice. În special, oamenii apelează la noi în perioade de cotitură şi criză”, a menţionat vicedirectorul Centrului de Cercetări Astrologice „Astrouranias”, Ala Sozonova.

Totodată, psihologii nu recomandă de căutat în astrologie soluţii pentru depăşirea unor situaţii dificile din viaţă, deoarece astrologia nu rezolvă problemele. Psihologii afirmă că la astrologi cel mai des apelează persoane cu probleme de ordin psihic. „Este vorba de persoane cu dereglări psihice, care fug de realitate. Din cauza incapacităţii de a soluţiona problemele cu care se confruntă în viaţa reală, ei încearcă să găsească soluţii în soartă”, a menţionat profesorul Universităţii internaţionale Independente din Moldova, psihologul Gholamali Mohammadifard.

Potrivit psihologului, clienţii astrologilor, în mare parte, sînt şi clienţii psihologilor. Aceste persoane deseori cad pradă pseudoastrologilor. „Noi recunoaştem astrologia în calitate de ştiinţă, însă cunoştinţele astrologice trebuie folosite corect”, a conchis Gholamali Mohammadifard.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?