Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Un chirurg plastician, decorat de ministrul Apărării cu ordinul „Recunoștință”

14 mar. 2013,, 09:36   Societate
4689 0
Foto : army.md
Şeful Centrului Republican de Leziuni Termice al Spitalului Clinic de Traumatologie şi Ortopedie, Octavian Cirimpei, doctor în medicină și chirurg plastician, a fost decorat cu ordinul „Recunoștință” de către ministrul Apărării în exerciţiu, Vitalie Marinuţa. Distincţia i-a fost oferită plasticianului pentru asistenţa medicală acordată unui militar care a suferit grave arsuri termice în urma unui accident, relatează NOI.md.

„Vă mulţumesc, în numele meu personal şi al întregului efectiv de militari, pentru receptivitate, ajutor şi tratament calificat. Datorită eforturilor pe care le-aţi depus, astăzi ofiţerul nostru este recuperat din punct de vedere medical”, a spus Vitalie Marinuţa. În mod special, a ținut să mulţumească medicului care i-a salvat viața și locotenentul Victor Prisăcaru, cel care a suferit arsurile.

Comandant de pluton în Batalionul 22 de menţinere a păcii, Victor Prisăcaru, a suferit un accident, în urma căruia a fost transportat cu elicopterul, în regim de urgenţă, la instituția condusă de Octavian Cirimpei, unde a suferit mai multe operații plastice costisitoare. În acest scop, militarii şi angajaţii civili ai Armatei Naţionale au colectat şi donat familiei Prisăcaru circa 47 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?