X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Lupu nu exclude că ar putea demisiona

6 mar. 2013,, 11:13   Politică
5624 2
Foto: hotnews.md
Președintele Parlamentului Marian Lupu a declarat: „că în condițiile în care demisia lui va fi atît de solicitată, iar acest lucru ar putea determina noul model de resetare a Guvernului - este pregătit să demisioneze”. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei emisiunii la Moldova 1, citează NOI.md.

Președintele Parlamentului a menționat, că este gata să coboare în rîndurile deputaților din prezidiul Parlamentului, specificînd că nu se ține de funcții.

„Dacă ajută, sînt gata să merg la un asemenea pas, pentru un Guvern eficient, care ar asigura o adevărată reformă Europeană”, a spus Lupu.

Democratul a subliniat, că partidul pe care îl reprezintă, poate să admită un Guvern resetat, format pe principii politice pînă la un model de Guvern tehnocrat, fără membri de partid în funcțiile cheie.

Totodată, președintele Parlamentului susține, că democrații nu vor admite ca în fruntea Guvernului resetat să fie premierul în exercițiu ‒ Vlad Filat.

”De conștiința, înțelepciunea și inteligența președintelui Timofti depinde foarte mult, dacă țara va merge la anticipate sau își va continua parcursul său”, a conchis Lupu.

După demisia Guvernului, Vlad Filat i-a sugerat lui Marian Lupu să renunțe și el la funcție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?