Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Presa africană distrage atenţia cititorilor de la problemele locale prin ştiri „macabre” din Moldova

2 mar. 2013,, 08:00   Societate
9863 15
Foto: mk.ru
Ştirile despre situaţia catastrofală din Republica Moldova sînt folosite pentru a demonstra ca în Africa viaţa este stabilă, scrie „The Economist”.

Potrivit sursei citate, presa africană, în încercarea de a ascunde problemele de pe „continentul negru”, deja demult axează atenţia cititorilor asupra problemelor cu care se confruntă Europa şi, în particular, Moldova.

„Trei studenţi de pe o plajă din Senegal citesc cu atenţie pe o tabletă ştiri din Moldova – una din cele mai nefericite ţări din Europa. Titlurile vorbesc de la sine: „Patru soldaţi bieţi au violat o femeie”, „19% din bărbaţii moldoveni riscă să moară din cauza alcoolismului, iar 58% - din cauza fmatului”. Alte articole sînt legate de traficul de persoane cu scopul exploatării sexuale”, scrie publicaţia.

Potrivit „The Economist”, asemenea istorii au devenit unul din produsele principale pentru înflorirea presei africane, alături de ştirile despre măsurle dure de austeritate din Grecia. „Aceste ştiri sînt pline de jale şi neîncredere şi provoacă aceeaşi reacţie, ca şi informaţiile privind bolile şi sărăcia din Africa în statele bogate”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?