Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Lupu: PDM va susține moțiunea de cenzură, depusă de PCRM

28 feb. 2013,, 13:48   Politică
4717 3
Foto: noi.md
Președintele Parlamentului, Marian Lupu, a anunțat că Partidul Democrat din Moldova va susține moțiunea de cenzură privind demisia Guvernului, depusă de PCRM, în cazul în care premierul nu va demisiona personal. După ședința Parlamentului, Marian Lupu a menționat că PDM nu și-a schimbat poziția privind reluarea negocierilor în cadrul AIE, de la zero, prin demisia prim-ministrului și a președintelui Parlamentului, notează NOI.md. ”Poziția PDM nu a suferit schimbări. Dacă premierul nu își dă demisia, noi vom susține moțiunea de cenzură”, a spus Lupu.

Președintele Parlamentului a specificat că PLDM își dorește cu orice preț alegeri anticipate. Asta deoarece, în timpul unei ședințe cu membrii AIE, deputații PLDM ar fi declarat că, dacă premierul va fi demis, fracțiunea îl va înainta din nou în această funcție pe Vlad Filat.

“PLDM va propune pentru funcția de prim-ministru doar candidatura lui Filat. Dacă acest lucru se va întîmpla, PLDM își confirmă strategia sa – de a duce țara în alegeri anticipate. Întrebarea este: ce e mai presus – dorința de funcție sau interesul țarii? Este momentul de test pentru Filat și PLDM”, a spus Lupu.

PCRM a propus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filat, motivîndu-și acțiunea prin faptul că situația din țară este gravă. Anterior, PDM declarase că așteaptă ca premierul să-și dea demisia cît mai curînd, în caz contrar, va elabora propria moțiune de cenzură, sau va susține moțiunea unei fracțiuni parlamentare.

În replică, Filat a spus că nu va demisiona, acuzînd PDM că aruncă țara în anticipate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?