X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cutia milei: Un mitropolit bulgar îşi donează ceasul Rolex

27 feb. 2013,, 12:42   Externe
2965 0
Foto: justmedia.ru
Rolexul mitropolitului Nicolai şi maşina marca Lincoln folosită de omologul său Kiril din Varna au fost obiectul unor ample comentarii în presa bulgară.

Un cleric bulgar de rang înalt, criticat pentru stilul său de viaţă extravagant, şi-a oferit marţi ceasul de lux unei biserici pentru a îi permite să îşi plătească factura la electricitate, a anunţat biserica în cauză, relatează AFP. "Mitropolitul din Plovdiv Nicolai a oferit bisericii «Sfînta Marina» unul dintre puţinele sale obiecte personale, un ceas Rolex, solicitînd ca acesta să fie vîndut pentru ca factura de electricitate să poată fi plătită", a anunţat această biserică din Plovdiv (sud) într-un comunicat.

Facturile de electricitate în Bulgaria s-au dublat în ianuarie în raport cu decembrie, ceea ce a provocat proteste în toată ţara, atrăgînd după sine demisia guvernului de centru-dreapta al conservatorului Boiko Borissov. Reţeaua de distribuţie a gazului fiind slab dezvoltată, încălzirea electrică este răspîndită în Bulgaria. Biserica Ortodoxă Bulgară a ales un nou patriarh la 24 februarie. Aceasta este des criticată pentru donaţiile noilor îmbogăţiţi care caută să obţină respect. Rolexul mitropolitului Nicolai şi maşina marca Lincoln folosită de omologul său Kiril din Varna au fost obiectul unor ample comentarii în presa bulgară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?