X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova va studia experienţa Rusiei în domeniul monitorizării transportului auto

25 feb. 2013,, 14:16   Economie
3084 0
Foto: cars.ru
Republica Moldova este interesată în studierea experienţei Federaţiei Ruse în domeniul monitorizării transportului auto. Potrivit informaţiei acordate NOI.md de surse din cadrul Ambasadei Rusiei în Moldova, acest subiect a fost abordat în cadrul întrevederii ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor al R. Moldova, Pavel Filip, cu ambasadorul Rusiei, Farit Muhametşin. În cadrul discuţiilor oficialii au confirmat disponibilitatea de aprofundare a cooperării pe acest segment atît la nivel bilateral, cît şi în cadrul organizaţiilor regionale şi internaţionale.

Farit Muhametşin s-a arătat interesat de rezultatele obţinute de Moldova în domeniul gestionării registrelor electronice a populaţiei în contextul implementării în Federaţia Rusă a documentului de identificare unic – cardul electronic universal. În cadrul întrevederii a avut loc un schimb de opinii pe marginea posibilităţii dezvoltării în Moldova, cu susţinerea Federaţiei Ruse, a instruirii la distanţă în instituţiile de învăţămînt mediu, şcolile profesional-tehnice şi universităţi, ca un format de perspectivă de acumulare a cunoştinţelor într-o societate informaţională modernă.

Pavel Filip a invitat reprezentanţii Federaţiei Ruse să participe la summit-ul Moldova ICT 2013 , care va avea loc la Chişinău, în perioada 16-17 aprilie. Cei doi oficiali au convenit să discute în timpul apropiat propunerile concrete în acest sens.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?