X 
Cutremure stiri: 506

PLDM insistă asupra întîlnirii cu Chetraru

19 feb. 2013,, 14:32   Politică
6991 5
Foto: tribuna.md
Fracțiunea parlamentară a PLDM a adresat un mesaj repetat șefului CNA, prin care îi propune acestuia să stabilească el locația unde ar fi dispus să se întîlnească cu deputații PLDM. Membrii fracțiunii parlamentare își exprimă disponibilitatea de a desfășura întrevederea inclusiv la sediul CNA. De asemenea, deputații PLDM califică drept o sfidare a normelor de drept refuzul șefului CNA, Viorel Chetraru, de a da curs invitației fracțiunii parlamentare a PLDM.

Sursa citată anunță că deputatul este în drept să propună spre examinare Parlamentului probleme ce țin de controlul asupra modului în care organele de stat și cele obștești execută legile și hotărîrile Parlamentului. De asemenea, PLDM susține că fracțiunile parlamentare au dreptul să inițieze audieri parlamentare. “Deputații PLDM consideră drept argument plauzibil, invocat de șeful CNA, doar faptul că întîlnirea urma să aibă loc la sediul PLDM. Specificăm însă că fracțiunea nu dispune de spațiu pentru desfășurarea ședințelor sale la sediul Parlamentului, ținînd cont de componența sa numerică. Viorel Chetraru a participat însă anterior la ședințe care au avut loc la sediul PLDM, inclusiv cînd a cerut voturile a 31 de deputați PLDM pentru a fi numit director la CNA”, susține sursa citată.

PLDM subliniază că legea cu privire la CNA stipulează că activitatea Centrului este supusă monitorizării din partea societății, supravegherii parlamentare și controlului autorității judiciare în limitele competențelor stabilite.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав