Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Lupu vrea să creadă că CNA „nu acționează la comandă”

19 feb. 2013,, 12:00   Politică
3353 2
Foto: pdm.md
Președintele Parlamentului, Marian Lupu, susține că ”demararea dosarelor penale asupra unor funcționari de stat sînt rezultatele reformei din cadrul Centrului Național Anticorupție și nimeni nu stă în spatele lor”. Deși nu neagă că suprapunerea acestor evenimente a avut loc exact cînd în politica din țară lucrurile s-au agravat, Marian Lupu consideră că ”politica din țară nu are nimic cu CNA”, notează NOI.md. ”Eu vreau să cred că asistăm la startul unui proces adevărat de mare corupție și cu abuzuri de funcții. Cu atît mai mult că un șef de agenție, un ministru sînt exponenți ai PDM. Noi ne abținem de a face presiuni, pentru a opri anchetele anticorupție în aceste cauze”, a spus Lupu. Potrivit lui, procesul care a demarat acum la CNA se datorează reformei din interiorul instituției.

„Această instituție va putea fi judecată după rezultate, și nu după acțiunile de procedură. Moldova are nevoie de acest rezultat și are nevoie ca cei corupți să nu fie aleși după apartenența de partid, ci să fie dur sancționați, iar justiția să-și facă treaba obiectiv și corect”, a spus Lupu.

Menționăm că PLDM condamnă acţiunile Centrului Naţional Anticorupţie, pe care le califică drept „vădit ilegale” și efectuate „la comandă politică”, ca reacție la faptul că instituția a organizat mai multe percheziții în incinta Guvernului și a intentat dosare penale pe numele unor miniștri și angajați ai Fiscului etc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?