X 
Cutremure stiri: 502

Între 250 şi 400 de răniţi, în urma căderii ploii de meteoriţi din Urali ( bilanţ reactualizat)

15 feb. 2013,, 11:10   Externe
3260 0
Foto: rbcdaily.ru
Mai mult de 250 de persoane au fost rănite, dintre care trei grav, la căderea ploii de meteoriţi în regiunea rusă Ural, a indicat vineri antena locală a Ministerului rus de Interne, citată de Interfax, AFP şi ITAR-TASS.

În schimb agenţia rusă de presă Ria Novosti, care citează filiala regiune a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, informează că numărul răniţilor este de 400, printre care zece copii şi cinci persoane spitalizate, în regiunea Celeabinsk.

'Informaţiile noastre de la această oră indică peste 250 de răniţi, dintre care trei grav', a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului de Interne, adăugînd că pagube au fost înregistrate în şase localităţi din regiune.

Anterior, autorităţile ruse raportaseră că 150 de persoane au solicitat îngrijiri medicale, printre care zece copii.

Vineri dimineaţă, un meteorit s-a dezintegrat la intrarea în straturile inferioare ale atmosferei terestre, care a ars parţial, generînd prin fragmentare o ploaie de meteoriţi. În prezent, militarii ruşi încearcă să depisteze locul căderii corpului principal al meteoritului, desfăşurînd căutări la 50 km de oraşul Kopeisk.

'În acest moment, angajaţii noştri continuă să monitorizeze situaţia în eventualitatea găsirii unor noi locuri unde ar putea să fi căzut fragmente din meteorit', a indicat pentru ITAR-TASS o sursă din cadrul Ministerului rus de Interne.

Mai devreme, agenţiile de presă ruse informaseră că un fragment din meteorit a căzut deasupra fabricii de zinc din Celeabinsk, distrugînd o parte a unui perete al clădirii. Nori de praf şi fum s-au văzut în urma căderii bucăţii de meteorit, iar peretele căzut a blocat circulaţia pe drumul învecinat.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав