X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Lupu caută un nou procuror general

13 feb. 2013,, 13:19   Societate
2744 0
Foto: publika.md
Spicherul Marian Lupu este în căutarea unui nou procuror general. După demisia fostului procuror Valeriu Zubco, în urma incidentului din Pădurea Domnească, președintele Parlamentului a semnat astăzi o dispoziție cu privire la instituirea Comisiei pentru selectarea unui candidat la această funcție, care va avea mandat de cinci ani. Pentru a selecta și prezenta candidatul, Comisia are la dispoziție o lună și jumătate, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, dispoziția are drept temei necesitatea asigurării „transparenței, profesionalismului și caracterului apolitic al procesului de selectare a candidatului pentru funcția de procuror general”, cît și asigurarea respectării recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Conform dispoziției, în termen de cel mult șapte zile de la adoptarea dispoziției, Consiliul Superior al Procurorilor și Comisia Națională de Integritate își vor delega membrii Comisiei. Totodată, în calitate de membri observatori ai Comisiei vor fi invitați și reprezentanți ai corpului diplomatic și ai Misiunii Uniunii Europene pentru Consiliere în Politici Publice la Nivel Înalt, de pe lîngă Procuratura Generală și Ministerul Justiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?