X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Lupu: Semnarea Acordului de asociere cu UE nu este garantată

13 feb. 2013,, 12:14   Politică
2421 2
Foto: trm.md
Președintele Parlamentului, Marian Lupu, susține că nimeni nu poate garanta pentru Republica Moldova că în toamnă va fi semnat Acordul de asociere cu UE. În cadrul unei conferințe de presă, Lupu a spus că semnarea acordului ar putea fi influențată de instabilitatea politică existență în țară, informează NOI.md.

„Nu ne putem ascunde în spatele unor cifre exagerat de optimiste sau al unor acțiuni de imagine. Oamenilor trebuie să li se prezinte situația așa cum este în realitate ca să nu le creăm așteptări false. Adevărul este că nu ne garantează nimeni semnarea acordului care va avea loc la summitul de la Vilnius, dacă ne apropiem de summit cu instabilitate politică și teme nefăcute”, a spus Marian Lupu.

În acest context, Lupu a declarat că este nevoie să fie luate măsurile necesare pentru ca acordul să fie semnat, dar să nu se caute „explicații, gîlceavă și vinovați”.

Marian Lupu a specificat că, în scurt timp, în Moldova vor veni misiunile de evaluare ale UE, care vor avea un șir de întrebări vizavi de mai multe domenii critice din țară.

“Moldova și-a îndeplinit în cea mai mare parte angajamentele de etapă la armonizarea legislației cu standardele UE cu adoptarea cadrului juridic al reformelor. Dar azi, de la Moldova se cer dovezi, fapte și acțiuni care să confirme că legile se implementează, iar reformele sînt puse în practică. Din lista de obiecții pe care le au partenerii, le-aș nominaliza pe cele de la Procuratura Generală, peste jumate din obiecții se referă la afacerile interne. Aici intră și administrarea frontierei, administrația publică, administrația fiscală”, a spus Lupu.

Menționăm că, anterior, fostul viceministru al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, a declarat pentru NOI.md că Acordul de asociere cu UE nu va fi semnat în toamnă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?