X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Lupu bate alarma: Orice vot PLDM – PCRM înseamnă nulitatea acordului AIE

13 feb. 2013,, 10:25   Politică
4133 2
Foto: noi.md
Președintele Parlamentului, liderul PD, Marian Lupu, susține că votul PLDM plus PCRM împotriva Partidului Democrat, atestat în Parlament, va duce la constatarea nulității acordului de creare a Alianței pentru Integrare Europeană. În cadrul unei conferințe de presă, Marian Lupu a declarat că a încercat de cîteva ori să convoace membrii AIE, lucru ce nu s-a soldat cu succes, informează NOI.md.

Președintele Parlamentului nu exclude că la mijloc ar sta o înțelegere. “Fiecare dintre nou putea să se rupă o oră pentru ca să ne întîlnim. Mie mi se creează impresia ca stricăm anumite combinații pe care cineva le pregătește”, a spus Lupu.

Liderul PDM nu a exclus că unii colegi care tensionează situația politică din țară au drept scop provocarea alegerilor anticipate. De asemenea, el a chemat liderii AIE la împăcare, specificînd că acest lucru este necesar în condițiile actuale.

“Totul depinde de cei care provoacă destabilizarea situației, scandaluri. Dacă o fac, ei au un scop. În acest sens, nu aș exclude ca ei vor anticipate. Dacă se întimplă că unii liderii se suportă mai greu, haideți să ne întîlnim în ședințele AIE în format extins și cu participarea membrilor Guvernului, împreuna cu șeful statului”, a spus Lupu.

Președintele Parlamentului a atras atenția asupra situației grave care se atestă la Guvern. Potrivit lui, acest lucru este generat de incapacitatea de conlucrare a instituțiilor guvernamentale.

“Un guvern nu este o adunătura de ministere. Un guvern este un organism care trebuie să acționeze în interesul cetățenilor. Această organizare ține de competența și responsabilitatea conducerii guvernului – a prim-ministrului și a prim-viceminiștrilor”, a conchis Lupu.

Menționăm că, azi, și prim-ministrul Vladimir Filat va organiza un briefing de presă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?