X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Negruța consideră constructivă sugestia lui Sturza

12 feb. 2013,, 17:59   Politică
4399 1
Foto: noi.md
Ministrul Finanțelor, Veaceslav Negruța, a tratat cu calm recomandarea fostului prim-ministru Ion Sturza. Sturza i-a recomandat ministrului să-și dea demisia și să meargă la plimbare în cazul în care nu poate să redreseze situația de la Banca de Economii, informează NOI.md. „Știu că trebuie să identificăm bani pentru a rezolva problema. Cînd a spus să se plimbe, s-a avut în vedere – pentru a căuta mijloace. Am făcut o plimbare la această sugestie. Am fost la vecinii de peste drum, unde, împreună cu MEC și CNPF, am identificat soluțiile tehnice pentru soluționarea problemelor. Eu am înțeles mesajul ca unul constructiv”, a declarat ministrul.

Ministrul a menționat că Banca de Economii are suficientă lichiditate pentru a satisface toate cerințele și își va recupera locul cuvenit în sistemul bancar. “Noi avem formulele tehnice identificate cu Banca Națională, iar ulterior vor fi prezentate Guvernului și Parlamentului. Acum se întreprind mai multe măsuri care merg în paralel, inclusiv un plan de acțiuni”, a spus ministrul.

Negruță nu a exclus că într-o anumită conjunctura să fie discutată și procedura de privatizare a BEM, însă a menționat că, deocamdată, acest lucru nu poate avea loc.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?