X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Acordul de asociere cu UE nu va fi semnat în toamnă – declarație

12 feb. 2013,, 13:31   Politică
7398 7
Foto: noi.md
Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, cel mai probabil, nu va fi semnat în toamnă la Summitul de la Vilnius. Pînă atunci însă, autoritățile Republicii Moldova trebuie să întreprindă absolut toate măsurile necesare pentru a demonstra capacitatea de a semna cel puțin documente juridice, dacă nu putem vorbi de aspecte politice.

Cel puțin așa susține fostul viceministru al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, care consideră că, dacă autoritățile vor continua luptele politice, atunci nu mai trebuie să aștepte pînă în toamnă, ci pot declara alegeri anticipate deja în cîteva săptămîni.

Într-un interviu acordat portalului informațional NOI.md, ex-viceministrul de Externe a menționat că „dacă autoritățile, în perioada ce urmează, o să se concentreze doar pe păstrarea imaginii proprii, înseamnă că noi toți pierdem timpul” și „poate că nu ar fi cazul să pierdem încă un an, ci s-o facă cu mult mai repede, inclusiv în săptămînile viitoare”.

„Acordul de asociere este un document juridic foarte important. Componenta politică lipsea și era clar de la bun început că nu putem vorbi de mari avansări în componenta politică, dar este important ca Republica Moldova să fie în stare să semneze cel puțin un acord juridic în care să avem posibilitatea să ne dezvoltăm în continuare relațiile cu Uniunea Europeană”, a spus Ostalep.

Deși pînă în toamnă mai sînt circa 7-8 luni, potrivit fostului viceministru, în condițiile în care Parlamentul încă nu și-a început activitatea, iar vara acesta se află în vacanță, autoritățile mai au trei-patru luni la dispoziție pentru a arăta rezultatele promisiunilor făcute timp de trei ani. „Eu văd în asta o problemă foarte serioasă”, a conchis Valeriu Ostalep.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?