Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Voronin nu vine la audierile pe cazul Paciu

12 feb. 2013,, 11:08   Politică
3684 4
Foto: noi.md
Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, nu se va prezenta astăzi la audieri în cadrul Comisiei de anchetă în cazul Paciu. Potrivit președintelui comisiei, Anatolie Zagorodnîi, audierile liderului PCRM vor fi amînate, deoarece acesta a fost la o înmormîntare, notează NOI.md.

Zagorodnîi a spus că Vladimir Voronin este dispus să răspundă la întrebările Comisiei, dar și la cele din partea deputaților, chiar și în plenul Parlamentului. Asta în cazul în care nu se reușește să fie audiat pînă cînd Comisia își va prezenta raportul de activitate.

Tot astăzi urmează să fie audiat la ora 14.00 și preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Iurie Garaba. Zagorodnii a spus ca acest organ a luat unele decizii în legătură cu incidentul din Pădurea Domnească. Președintele Comisiei a specificat că, pînă în prezent, nu s-a reușit audierea directorului unei companii petroliere din Fălești, Boris Buga, care ar fi participat la vînătoare. Asta deoarece acesta nu ar fi în țară. “Comisia va monitoriza intrarea persoanei respective, fiindcă un șir de persoane au confirmat că el este organizatorul vînătorii și a invitat mai multe persoane. Dlui a fost și cel care a mers la spital cu persoana respectivă”, a spus Zagorodnîi. De asemenea, nu a fost la audieri nici directorul ÎS Registru, Sergiu Railean, care a fost la vînătoare, din motiv că este în concediu medical.

Astăzi, comisia intenționează să finalizeze audierile tuturor persoanelor, pentru ca să lucreze asupra raportului comisiei, care, potrivit lui Zagorodnîi, este foarte voluminos.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?