X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Lupu vrea să-i împace pe liderii AIE

11 feb. 2013,, 15:10   Politică
3600 4
Foto : noi.md
Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, intenţionează să convoace o şedinţă a Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană. Despre acesta a anunţat însuși liderul formaţiunii PD, specificînd că va convoca ședința chiar dacă acum președinția în cadrul AIE îi revine PLDM-ului, informează NOI.md. Marian Lupu a spus că neînțelegerile din cadrul AIE trebuie depășite, iar liderii AIE – să dea dovadă de înțelegere.

De asemenea, Lupu a anunțat că mîine va convoca o ședință cu toate persoanele cu funcții de răspundere, care sînt responsabile de ameliorarea situației de la Banca de Economii.
Marian Lupu optează pentru crearea unei comisii de anchetă, care să examineze situaţia Bancii de Economii. Potrivit lui, Comisia de anchetă în cazul Băncii de Economii (BEM) nu trebuie să investigheze situația din întregul sistem bancar din Republica Moldova. Acest lucru a fost propus de prim-ministrul Vladimir Filat. “Sînt ferm convins de importanța acestei bănci, iar investigația trebuie să fie separată. Dacă se dorește o comisie per ansamblu, nu au decît să propună crearea altei comisii. Din momentul în care investigația va fi lărgită asupra întregului sistem de 16 bănci comerciale, atenția pentru Banca de Economii va fi diminuată. Aceasta înseamnă că este ceva de ascuns”, a declarat Lupu.

Anterior, liderul PL, Mihai Ghimpu, a propus constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să investigheze situaţia de la Banca de Economii. În replică, premierul Vlad Filat a propus ca activitatea acestei comisii să se extindă asupra întregului sistem bancar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?