X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Lupu nu susține inițiativa lui Filat. PLDM și PD în pragul unei noi dispute

11 feb. 2013,, 12:11   Politică
6689 6
Foto : noi.md
Președintele Parlamentului, Marian Lupu, consideră că numirea procurorului general prin concurs nu este o abordare potrivită. Solicitat de jurnaliști să comenteze inițiativa PLDM, Marian Lupu a spus că, pînă ca aceasta să fie pusă în aplicare, ar putea trece mai bine de un an, iar instituția să rămînă fără conducere, informează NOI.md.

“Potrivit rigorilor, fiecare deputat este în drept să vină cu inițiative. Pe de altă parte, punerea în aplicare ar putea să ducă la situația ca încă un an de zile să nu avem procuror general”, a spus Marian Lupu.

Președintele Parlamentului consideră că acest lucru nu poate fi admis, mai ales că instituția urmează a fi reformată. “După mine, să lăsam aceste instituții fără conducere este un lucru inacceptabil. La o instituție unde se promovează reforme, asigurînd principiile de depolitizare, asemenea abordări nu vor duce la rezultate concrete”, a adăugat Marian Lupu.

Menționăm că, potrivit PLDM, selectarea candidaţilor pentru funcția de procuror general și adjuncți ai acestuia trebuie să se facă printr-un concurs public, organizat de Comisia parlamentară juridică numiri și imunități și Consiliul Superior al Procurorilor. Anterior însă, prim-vicepreședintele Parlamentului a venit cu propunerea ca procurorul să fie numit de opoziție, lucru neacceptat de PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?