X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Vladimir Putin a decorat doi istorici moldoveni cu Ordinul Prieteniei

5 feb. 2013,, 13:57   Politică
5709 3
Foto: noi.md
Istoricii moldoveni Sergiu Nazaria şi Piotr Şornicov vor fi decoraţi cu Ordinul Prieteniei. Un decret în acest sens a fost semnat pe 19 ianuarie 2013 de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, relatează www.pravo.gov.ru. Potrivit sursei citate, Sergiu Nazaria şi Piotr Şornicov vor fi decoraţi pentru “contribuţie considerabilă în consolidarea şi dezvoltarea prieteniei şi cooperării cu Federaţia Rusă”.

Pentru istorici această ştire a fost o surpriză. “Am aflat despre aceasta întîmplător, de la cunoscuţi. Este plăcut, dar ne vom bucura după ce vom primi distincţiile”, a comunicat pentru NOI.md Sergiu Nazaria.

Sergiu Nazaria este docent la Institutul de Stat de Relaţii Internaţionale din Moldova, iar Piotr Şornicov este docent în istorie şi drept la Universitatea de Stat din Transnistria.

De menţionat că ambii istorici sînt adepţi convinşi ai statalităţii Republicii Moldova, se pronunţă pentru consolidarea relaţiilor dintre reprezentanţii diferitor etnii şi pledează activ împotriva falsificării istoriei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?